Welkom

Welkom op deze blog. Hier lees je alles over mooie, luxe, creatieve interieurs en materialen.

zaterdag 26 november 2011

Het bad als sculptuur.



Foto: Alegna
Tijdens een verblijf in Zwitserland kwam ik een leverancier van zeer exclusieve baden tegen. De baden zijn gemaakt van hout. Prachtig verwerkte edel houtsoorten afgewerkt met een hoogglans laklaag voor een luxe uitstraling, of een matte afwerklaag voor een meer natuurlijke uitstraling. Het vrijstaande model Laguna Pearl is werkelijk een parel in de badkamer. De gebruikte houtsoorten zijn o.a. wengé, iroko en notenhout. Deze passen erg goed in de moderne badkamers. Wat mij als ontwerper aanspreekt is, dat op aanvraag vrijwel elke houtsoort kan worden toegepast.
Foto: Alegna

Het bad is meer dan alleen functioneel. Het is een prachtig sculptuur dat je graag ziet en het bad nodigt uit tot aanraken. De vloeiende belijning zorgen voor een zachte en moderne uitstraling. De ergonomische vorm geeft een perfect zitcomfort en het hout voelt heerlijk warm aan.
Foto Alegna
Het hout wordt op een speciale manier bewerkt en het eindproduct is uitvoerig getest. Speciaal geselecteerde houtlagen worden onder hoge druk samengeperst en volledig doordrenkt met hars. De extreem sterke toplaag is zeer kras bestendig. Mochten er in de loop van de tijd toch krasjes ontstaan dan is het eenvoudig zelf te polijsten.

 Interieurontwerp Oldenzaal