Welkom

Welkom op deze blog. Hier lees je alles over mooie, luxe, creatieve interieurs en materialen.

vrijdag 4 maart 2011

Blikvanger vloerkleed

Een vloerkleed is een prachtige blikvanger voor elk interieur. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor harde vloerafwerkingen, zoals houtparket, laminaat, tegels, natuursteen en gietvloeren. Op zo'n vloer komt een vloerkleed geweldig tot zijn recht. Vooral een langpolig tapijt geeft een mooi contrast met de vlakke en harde vloer.
Het komt ook ten goede aan de akoestiek. Vooral in moderne woningen worden vaak veel harde materialen in het interieur gebruikt, waardoor de ruimte hol en leeg kan klinken. Een vloerkleed dempt en absorbeert het geluid.
Pas wel op bij bepaalde soorten houtparket. Het hout kan verkleuren door het invloed van daglicht. Onder het vloerkleed komt geen licht, waardoor dit gedeelte van de vloer niet meekleurt. Als u dan uw zithoek verplaatst wordt dit verschil in kleur zichtbaar.
Met een contrastkleur maak je het interieur wat gedurfder en met een kleur in lijn van de rest van de inrichting blijft alles in harmonie en creƫer je een rustige omgeving.
Ook het materiaal en de poollengte zijn van belang bij de keuze voor een goed vloerkleed. Als er kleine kinderen of huisdieren wonen is het belangrijk dat een kleed goed en makkelijk kan worden gereinigd.
Op een kortpolig en donker vloerkleed zie je elk pluisje. Wil je dat niet kies dan voor een gemelleerd of langpolig kleed. Een langpolig carpet geeft ook een erg aangenaam gevoel aan de voeten. Het nodigt zelfs uit om er lekker op te gaan zitten, bijvoorbeeld met de laptop of een goed boek.

Een goed gekozen formaat van het vloerkleed zorgt voor een mooie samenhang met de meubels van de zithoek. Het formaat van het carpet wordt o.a bepaald door de zithoekopstelling. Meestal is het mooi om het kleed een stukje onder stoelen en /of bank te laten doorlopen. Maar bij een stoel met een draaipoot of slede-onderstel kun je hier beter niet voor kiezen. De stoel staat dan wankel of scheef.
Pas ook op bij haarden met open vuur. Een wegspringend vuurdeeltje kan een lelijke brandplek of nog erger veroorzaken. Ook electra snoeren kunnen, om dezelfde reden, beter niet onder een kleed worden gelegd.

blog-Ron Stappenbelt

Wil je meer weten over vloerkleden: 
http://exclusievevloerkleden.blogspot.com/