Welkom

Welkom op deze blog. Hier lees je alles over mooie, luxe, creatieve interieurs en materialen.

zondag 13 februari 2011

De illusie van van een wolkenhemel

Sinds enkele jaren is er een toenemende belangstelling voor de helende en rustgevende werking van de natuur binnen inpandige ruimten.
Het Amerikaanse bedrijf Sky Factory speelt hierop in en ontwikkelt en produceert zogenaamde SkyCeilings , een Plafond-Illusie van een buitenlucht die de ervaring van de echte natuur simuleert en evenaart.

De SkyCeilings zijn speciale kunststof Acryl of polycarbonaat platen waarin hoge resolutie foto`s van wolkenhemels zijn verwerkt die aan de achterzijde worden belicht door een volledig spectrum aan LED daglicht. Via een computer kan zelfs het lichteffect van een zonsop- en ondergang worden nagebootst.
Door middel van de compositie van wolkenpatronen, kleur en perspectief  wordt het menselijk oog misleidt waardoor er een ontspanningsrespons ontstaat gelijkwaardig aan bij het kijken naar een echte hemel.
SkyCeilings zijn ontworpen voor standaard systeem plafonds die vaak worden gebruikt in kantoor- en openbare ruimten. Maar kunnen ook op maat worden geproduceerd.

Volgens Bill Witherspoon, de oprichter en eigenaar van de Sky Factory, ligt de effectiviteit van de Sky Factory-illusies in het vermogen om de subtiele reactie die een echte hemel ons biedt te reproduceren.
“Onze manier van waarnemen zorgt ervoor dat de Illusie door compositie, kleur en realistisch perspectief, als een echte buitenlucht wordt ervaren”.

Naast de statische SkyCeilings worden er nu ook oplossingen gelanceerd die bewegende beelden mogelijk maken, zoals de Escape en Sky V producten.
Deze producten zullen volgens de directie van SkyFactory vooral binnen de Wellness op grote belangstelling kunnen rekenen. In de Wellnessbranche spelen zintuigelijke belevingen een zeer belangrijke rol.

Vensters in sauna’s kunnen worden voorzien van realistische panoramabeelden van landschappen en natuur. Van de droge sahara of de vochtige amazonegebieden tot aan mystieke bergketens van Himalaya gebergte. Samen met geluiden, geuraroma’s en licht wordt een maximale beleving bereikt. In rustruimtes kunnen de bewegende wolkenhemels de bezoeker volledig laten wegdromen. Het positieve effect is pure ontspanning en rust. Een plek waar men graag terugkomt.

In een privé wellnessruimte kun je met deze producten een sfeer creëren die helemaal past bij de bewoners. Breng bijvoorbeeld uw favoriete vakantiebestemming in de ruimte door het plaatsen van een E-Scape venster. Of boven de loungebedden kijkt u naar een blauwe lucht met wuivende palmen en langzaam voorbij drijvende kasteelwolkjes. Maar ook die heldere en fonkelende sterrenhemel kan gerealiseerd worden. In elke ruimte, ook waar normaal geen daglicht komt.

Voor fitnesscentra hebben de Skyfactory producten ook goede toepassingsmogelijkheden en biedt het nieuwe kansen om meer buitensporters aan te trekken. Onlangs verscheen een artikel over een onderzoek naar buitensporten.
Daaruit bleek dat buitensporters zich met name op het mentale vlak, beter voelden.
“Een recente studie toonde aan dat sporten in een natuurlijke omgeving zorgt voor meer energie, positieve betrokkenheid en een groter gevoel van herbronning”.
Door het toepassen van Skyceilings kan het effect van buitensporten, naar binnen worden gehaald. En in het winterseizoen ervaart de sporter in uw fitnesscentrum elke dag de zomer. De mogelijkheden lijken onbeperkt. Voor meer informatie: info@skyfactory.nl of kijk op www.theskyfactory.nl  Blog-Ron Stappenbelt