Welkom

Welkom op deze blog. Hier lees je alles over mooie, luxe, creatieve interieurs en materialen.

vrijdag 9 december 2011

Een wolkenlucht in het interieur



Foto: Skyfactory
Skyfactory is bekend van haar plafondsysteem “SkyCeiling” voorzien van de meest indrukwekkende afbeeldingen van wolkenhemels. Sinds kort is er naast de stilstaande beelden ook een versie leverbaar waarop bewegende beelden worden afgespeeld. Dit geeft fantastische mogelijkheden voor het gebruik in diverse interieurs. Benauwde en donkere kamers, waar geen daglicht binnen komt, kunnen worden getransformeerd in open en lichte ruimtes. Het effect van de "SkyV", zoals het systeem heet, is fenomenaal. De beelden zijn zo realistisch dat je hersenen reageren alsof je echt naar buiten kijkt. Het geeft een ontspannings-respons en maakt “feel good” hormonen vrij. Dus naast een mooi interieur is er tevens een positief effect op je welbevinden. Dat is inmiddels wetenschappelijk bewezen. 

Iedereen herinnert zich wel een moment uit de kinderjaren waarbij je met de rug in het gras naar imposante wolkenluchten keek. Je vergat even alles om je heen. Dat effect geven de beelden van de SkyV. Ritselende boombladeren in de wind, een groep vogels die voorbij vliegen of prachtige wolkenstructuren tegen een helder blauw lucht.

Alle plaatsen waar mensen verblijven, werken of ontspannen zijn geschikt voor dit systeem. Denk bijvoorbeeld aan de restyling van een restautrant of het gebruik ervan in wellnessruimtes, maar ook winkelruimtes kunnen er aantrekkelijker mee worden gemaakt. 
Foto: Skyfactory

De beelden zijn opgenomen met zeer speciale camera’s die normaal alleen in de duurste Hollywood filmproducties worden gebruikt. Deze camera’s kunnen Ultra HD beeldkwaliteit leveren. De monitoren waarop de beelden worden afgespeeld zijn hierop afgestemd. Dit geeft het ultieme resultaat. Alle producten van Skyfactory zijn gepatenteerd, hierdoor zijn al hun producten uniek.
Klik op de link voor een filmpje over de SkyV. Bewegende beelden.