Welkom

Welkom op deze blog. Hier lees je alles over mooie, luxe, creatieve interieurs en materialen.

vrijdag 16 december 2011

Verbouwen en dan?



Met regelmaat kom ik in contact met mensen die, vaak voor veel geld, een aanbouw hebben laten maken. De aannemer heeft prachtig werk geleverd, de materialen zijn top, maar er is toch een probleem. “We weten niet goed hoe we de ruimte nu moeten  indelen en komen niet uit met de meubels. We komen er eigenlijk helemaal niet meer uit. Kun jij ons helpen?” Dan blijkt dat de woonkamer wel groter is geworden, maar er een onlogische indeling is ontstaan. Voor mij wel een uitdaging om er dan nog het beste resultaat uit te halen, maar het had voorkomen kunnen worden. Hier een aantal tips.

Het is belangrijk een aantal stappen te doorlopen voordat je gaat verbouwen.
1. Bedenk eerst wat je wilt bereiken met de verbouwing.
2. Zet al je wensen op papier
3. Bepaal je budget.
4. Ga eens kijken bij buren die al verbouwd hebben.
5. Bespreek je wensen met een binnenhuisontwerper en laat een plan maken.
6. Vraag offertes aan bij goede aannemers.
7. De verbouwing kan beginnen. Denk wel aan vergunningen!

1. Wat wil je bereiken met een aanbouw? Gaat het om meer  ruimte? Wil je een grotere zithoek? Komt er gezinsuitbreiding? Etc…
2. Door je wensen op papier te zetten ga je beter nadenken over de verbouwing. Het wordt een leidraad tijdens het hele proces.
3. Door vooraf een budget vast te stellen kun je beter keuzes maken. Het budget verdeel je in kleinere deelbedragen voor alle materialen en artikelen die straks nodig zijn. Hiervoor heb ik handige lijsten gemaakt met alle punten waaraan je moet denken.
4. Als je buren een soortgelijke woning hebben, ga dan eens kijken hoe zij hebben verbouwd en wat hun ervaringen zijn. Daar kun je veel informatie uit verkrijgen. Uiteraard kan het wel zo zijn dat de buren hele andere wensen hadden dan jij hebt. Dus ga niet alles exact kopiƫren.
5. Door een deskundig plan op te laten stellen voorkom je dat je achteraf voor problemen komt te staan. Een huis moet je eigenlijk van binnenuit ontwerpen met een logische indeling.
6. Als je van te voren een plan hebt krijg je goed vergelijkbare offertes van de aannemers. Ze zullen met allerlei vragen komen, waar jij dan ook antwoord op kunt geven, want er is over nagedacht.
7. Met een goede aannemer kan het plan worden verwezenlijkt, met als resultaat een verbouwing die helemaal naar wens is. Resultaat

Is het maken van een interieurontwerp duur? Natuurlijk kost het geld, maar als je tienduizenden euro’s gaat uitgeven aan een verbouwing waar je tientallen jaren mee verder moet, dan is het bedrag dat je investeert in een goed plan het dubbel en dwars waard. Vraag het maar aan de mensen die een verbouwing hebben laten doen en vooraf niet goed hebben nagedacht.
Sterker nog: het levert je zelfs geld op! Hoe dan? Neem contact met me op en ik leg het graag uit. Ik heb veel ervaring opgedaan en daar laat ik je graag van meeprofiteren.