Welkom

Welkom op deze blog. Hier lees je alles over mooie, luxe, creatieve interieurs en materialen.

dinsdag 17 mei 2011

Design tussen de olijfbomen








Het is altijd een wens van mij geweest om naast alle mooie projecten die ik in Nederland mag realiseren, ook interieurs voor woningen in het buitenland te ontwerpen. In Duitsland heb ik inmiddels meerdere woningen van een nieuw interieur mogen voorzien, waaronder een aantal particuliere wellnessruimtes.  Nu ga ik wat verder Europa in. Een prachtig warm land aan de Middellandse zee: Griekenland.

Sinds kort ben ik een nieuwe samenwerking aangegaan met een Nederlandse ontwikkelaar van  villa’s en kleinschalige projecten in Griekenland. “Living in Greece real estate”, zoals het bedrijf heet, wordt gerund door Cor Bloemink. Een zeer enthousiast en gedreven man, met veel passie voor zijn werk en inzet voor zijn klanten. Een werkwijze die mij zeer aanspreekt.
Living in Greece verzorgt het gehele bouwtraject vanaf het ontwerp tot en met de oplevering. Dit kan zelfs Turn-Key, waarbij de gehele woning is voorzien van een interieur dat uw wensen overtreft. De woningen worden ontworpen door de architecten Joris Braat of Ramon Knoester, die beiden een prachtige staat van dienst hebben, met goede referenties. Daarnaast bemiddelt Living in Greece bij de aanschaf van een bestaande woning in Griekenland. Doordat zij het land goed kennen en precies weten wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een woning, zijn zij de ideale partner voor u.

In de Peloponnesos, aan de rand van het historische plaatsje Koroni, wordt momenteel gewerkt aan een aantal prachtige design villa’s.
Ontwerp Joris Braat


Elke villa staat op een grondstuk van 2700m² en wordt onder architectuur gebouwd. Door het toepassen van traditionele stenen muren, welke karakteristiek zijn voor deze regio, worden de villa’s geïntegreerd in de prachtige omgeving. Het uitzicht is er ronduit spectaculair te noemen. Er is ononderbroken zicht naar de vallei met oude groene cipressen, de azuur blauwe Ionische zee waarop kleine witte vissersbootjes voorbij varen en de uitloper van het Mani gebergte. Door gebruik te maken van grote raampartijen die doorlopen tot aan de vloer, wordt het interieur van de woonkamer verbonden met het prachtige landschap via het royale terras. De tuin kan worden voorzien van een verkoelend zwembad. En stelt u zich eens voor dat u s’morgens wordt gewekt door de opkomende Griekse zon en het eerste wat u ziet is een adembenemend uitzicht een blauwe luchten…..

Momenteel zijn de huizenprijzen in Griekenland op een niveau dat zeer aantrekkelijk is voor diegene die daar een (tweede) woning willen kopen. Mooie plekjes om iets nieuws te bouwen worden echter schaarser. Met name die plekken met een fantastisch uitzicht. Wilt u meer weten over wonen in Griekenland? Kijk dan eens op www.livingingreece.nl en wie weet mag ik u straks helpen bij de inrichting van uw droomvilla. RON Stappenbelt.